29.01.2018

Народният представител Васил Цветков проведе приемен ден в община Годеч

Народният представител от ГЕРБ-София област Васил Цветков проведе приемен в община Годеч. Срещата на депутата с граждани бе посетена и от парламентарния секретар на Министерството на земеделието и храните Светослав Казаков и от кмета  на община Годеч Радослав Асенов.

На изнесената приемна жителите на община Годеч имаха възможност да запознаят Цветков със своите проблеми и да поставят на дневен ред въпросите си. Парламентарният секретар Светослав Казаков също отговори на редица въпроси, поставени му от земеделците и животновъдите, присъстващи в залата.

Кметът  на община Годеч Радослав Асенов запозна Казаков със спецификата на населеното място, предимно преобладаващи площи, заети от пасища, мери и ливади, като изтъкна, че един от основните поминъци на хората е земеделието и животновъдството.  Спомената бе и темата с  промяната на  наредбата на общинския съвет, с която срокът за отдаване на земеделски земи е променен от  5 на 10 години. Така се създава по-голяма сигурност на земеделците и животновъдите и по-добра яснота за инвестиция от тяхна страна.

Радослав Асенов отправи апел към народния представител за отстояване в парламента както досега, така и за в бъдеще, за продължаване на една от най- социалните дейности, достигащи директно до хората, а именно Националната програма за енергийна ефективност. „Изказвам огромна благодарност към правителството за усилията, които полага за санирането на тези многофамилни жилищни сгради, като по този начин населените места придобиват нов облик и същевременно хората живеят в по-добри условия, плащайки по-малки сметки за електроенергия.”, коментира кметът.

„Община Годеч към момента има подготвени документи, които чакат подписване на тристранни договори между Българска Банка за Развитие, областен управител  и кмета на община Годеч за 8 сгради, които отговарят на условията по НПЕЕ“, допълни Асенов.

В края на срещата Васил Цветков и Светослав Казаков  поеха ангажимент да помогнат  за разрешаване на поставените въпроси.

< Назад