27.04.2015

Народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев проведе приемен ден за граждани в Стражица

Благодарствено писмо от горнооряховски младежи получи народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев преди началото на поредната му изнесена приемна в региона. Младите хора изказаха удовлетворение от жест на депутата, по чиято покана те посетиха Народното събрание. Такава молба бе поставена пред Евгени Стоев по време на негова приемна в Горна Оряховица. Обещаната визитата се случи в петък, когато 15 ученици и студенти присъстваха на парламентарния контрол.

Днес Евгени Стоев организира поредна приемна, този път за жителите на Стражица. Хора от общинския център, както и от населените места се срещнаха с народния представител, за да изложат проблеми и да потърсят съдействие.

Вода с нитрати тормози жителите на селата Благово, Владислав и Балканци. По думите на хората тя води до бъбречни увреждания и проблеми с опорно двигателния апарат, поради което не става както за пиене, така и за готвене. След незабавни разговори, проведени между депутата и кмета на общината инж. Детелина Борисова стана ясно, че по въпроса вече се работи. Необходимо е изграждането на около 4-километров водопровод, който да свърже селата с язовир „Йовковци“, като стойността на изготвения проект е приблизително 400 000 лева.

Инфраструктурата по селата отново бе сред най-коментираните теми в депутатската приемна. За липса на крайпътни канавки по пътя към Царски извор, алармираха хората. От село Теменуга пък питаха кога ще се извърши рехабилитация на пътя Кесарево – Чешма, като стана ясно, че първо се очаква полагането на подземната инфраструктура от страна на ВиК. За почистване на речните корита на територията на град Стражица от страна на „Напоителни системи“ настояха местни жители. Поставен бе и въпроса дали бордюри и тротоари влизат в проектите за ремонт на републиканската пътна мрежа. Легнали полицаи да регулират скоростта в някои населени места, поискаха посетители в приемната. Всички въпроси и проблеми бяха задействани или отнесени до съответните институции още същия следобед.

Жители на село Балканци обясниха пред депутата, че от около 150 постоянни жители целогодишно, през лятото броят им се увеличава двойно. Детска площадка поискаха хората и обясниха, че от местното кметство опитвали да кандидатстват по програми, но безуспешно. Жители поискаха съдействие, тъй като е известно, че със средства на ГЕРБ площадки бяха изградени в Свищов, Лясковец, Стражица, еленското село Константин и великотърновското Шемшево.

След около два месеца отново ще бъдат пуснати програмите за временната трудова заетост, които бяха спрени в мандата „Орешарски“. Това отговори депутатът Стоев на въпрос, поставен многократно от жители на Стражишко.

В приемната бяха направени предложения, свързани с дърводобивните фирми, чиито тежки камиони разрушават пътната мрежа. Разрешенията за достъп да се подписват и от местните кметове, вместо само от директорите на горските управления. Освен това компаниите, които извозват дървесина да оставят в общините депозити като гаранция срещу евентуални щети по настилката.

Местни пчелари също посетиха приемната на народния представител Евгени Стоев в Стражица. Субсидия от едва 3.45 на кошер са получили те миналата година, докато в мандата на ГЕРБ размерът на подпомагането и бил 12 лева на кошер. Увеличение на 20 лева искат пчеларите.

< Назад