25.09.2016

Евгени Стоев, ГЕРБ: Премиерът Бойко Борисов изгради добър публичен образ на България

Кога ще заработи изнесеното великотърновско звено към Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/, попитаха в приемната на народния представител от  ГЕРБ-Велико Търново Евгени Стоев собственици на къщи, явяващи се паметници на културата. „Надявам се със Закона за бюджет 2017 да се осигури финансиране на специалистите и като вносител на законопроекта, аз ще настоявам за по-бързото му приложение”, заяви Евгени Стоев. Той припомни, че с активността на Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ, Велико Търново стана един от шестте изнесени регионални центрове, които ще отговарят за паметниците на културата от местно значение и ще облекчат тромавата работа на НИНКН. Усилия за облекчаване на процедурите и инициативи по темата пък от години идват от кмета на старата столица Даниел Панов, обясни още народният представител.

По думите на Евгени Стоев Велико Търново е градът, който на Балканския полуостров е с най-много сгради-паметници на културно-историческото наследство. Според него подобна децентрализация, с цел опазване на уникалните недвижимости, е трябвало да се направи още преди много години.

Жители от цялата област посетиха приемната на депутата Евгени Стоев, която се проведе във Велико Търново. Хора от населени места в Стражица и Павликени се оплакаха от лоша инфраструктура, но изразиха задоволство, че държавата се възползва от европейското финансиране, за да  се реновират и изграждат пътищата. Липсата на интернет и лошо покритие на мобилните оператори носят неудобства на живущите в отдалечени села, оплакаха се още посетители в приемната.

Запитан от граждани за приоритетите на парламентарната му група през новия пленарен сезон, депутатът Евгени Стоев заяви, че Народното събрание ще продължи работата си по съдебната реформа и прилагането на законопроектите, свързани с върховенството на закона. Народният представител допълни, че предвид сложната международна обстановка и съществуващите заплахи, България се оказва фактор на баланс и стабилност на Балканите. „Правителството и премиерът Бойко Борисов са с високо обществено доверие и изградиха добър публичен образ на България в Европа и целия свят“, каза още народният представител.

Сред поставените по време на депутатската приемна въпроси имаше и теми от компетенцията на местната власт. В края на срещите си с граждани Евгени Стоев разговаря с председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и съветникът от най-голямата група – тази на ГЕРБ, Атанас Парушев.

< Назад