11.01.2017

Десислава Атанасова: БСП сформира партизански движения срещу ГЕРБ

Медия: „Радио К2“

Десислава Атанасова, народен представител от ПГ на ГЕРБ, зам.-председател  на Комисията по правни въпроси, член на Комисията по външна политика, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:

Новият политически сезон

Десислава Атанасова заяви, че усилията на всички политици трябва да са насочени към подобряване живота на гражданите и тяхното по-добро бъдеще. Законодателни решения, които ще гарантират справедливост, прозрачност и равни права, да станат факт. За съжаление, заявките на всички парламентарни групи са за противопоставяне и сериозна политическа борба. Десислава Атанасова обяви, че БСП сформира партизански движения срещу ГЕРБ в страната. Тя призова за коректна политическа кампания по време на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

 

Резултатите от референдума

В първата работна седмица на парламента се е образувала голяма коалиция “всички срещу ГЕРБ”, каза Десислава Атанасова относно бламирането на промени, свързани с резултатите от рефенрендума. Тя допълни, че гражданите, които са казали “Да” на референдума са много повече от тези, които са гласували за първите трима на първия тур на президентските избори. А всички участници в референдума са повече от гласувалите за първите шестима на първи тур. Утре ГЕРБ ще внесе законопроект за промяна на Избирателния кодекс за мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Атанасова призова колегите си депутатите от други политически сили да преборят страховете си и да чуят гласа на избирателите.

 

 

Дейността на правителството и ГЕРБ

 

Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ доказа в 43 НС своята диалогичност и способност на компромиси. Политиците са длъжни са отговорят на обществените очаквания и оплаквания от типа на липса на парламентарно време са неоснователни. Внесеното предложение на 14 ноември миналата година от ГЕРБ за референдума се разглежда чак сега, защото не са били убедени в подкрепата, която ще получат.

 

 

Правителството полага много усилия за финансовата стабилността на страната. От десет години насам има излишък от един милиард лева в края на година. Затова правителството си позволява да извършва редица извънредни плащания. Такива разходи са свързани с плана за превенция на битовата престъпност,  за охрана на външната граница и др.

< Назад