12.09.2020

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов присъства на откриването на барелеф на Стефан Данаилов в Пловдив

Kамерната зала на Драматичен театър – Пловдив вече официално носи името на Стефан Данаилов. На старта на театралния фестивал „Сцена на кръстопът” снощи бе открит и барелеф на великия актор, изработен от скулптура Димитър Рашков.

Сред официалните гости на церемонията бе народният представител от ГЕРБ и член на Комисията по култура и медии в НС Евгени Будинов.  Той е един от инициаторите да бъде почетен Стефан Данаилов.

„Депутат, политик, това е част от моята биография. Но нещото, с което се гордея най-много – че съм студент на Стефан Данаилов. Той е най-големият, най-добрият български актьор. Имам много спомени на „Сцена на кръстопът”, защото професорът ни доведе на фестивала още първата година. В Пловдив той срещаше завършващите си студенти с тези, които е приел в новия си клас. Обичаше Пловдив и театъра и се радвам, че тази зала ще носи името му”, каза Будинов и изпрати въздушни аплодисменти към своя учител с думите „Мастер, обичам те!”.

Евгени Будинов изчете стихотворение от народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски, посветено на фестивала и Стефан Данаилов.

Заместник–кметът по култура Пламен Панов приветства гостите и подчерта, че Стефан Данаилов и Пловдив са едно цяло.

 

< Назад