30.01.2015

Народният представител Валентин Радев откри система за обучение на деца с двигателни проблеми, изградена с дарение от ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Валентин Радев участва в официалното откриване на видео озвучителна система за пълноценно дистанционно обучение на  ученици с нарушени двигателни способности в учебни занятия, провеждани по кабинетна система на обучение в 108 СОУ „Никола Беловеждов”, ж.к „ Дружба-1”.

Системата е единствена в страната и е изградена с  дарение на ПП ГЕРБ и частен дарител. Чрез нея деветокласникът Кристиян Бисеров, който е с затруднения в придвижването чрез видеовръзка пълноценно и активно ще участва в занятия, провеждани в специализираните кабинети по химия и опазване на околната среда, физика и астрономия и информационни технологии в училището.

По време на откриването бе демострирана живата връзка в процес на учебен час и работата на Кристиян с компютърната модификация и специалното бюро, осигурени с дарение от ПП ГЕРБ.

„Днешният ден е сбъдната мечта не само за Кристиян, неговите родители и приятели, но и за мен и моите колеги от ПП ГЕРБ. Нашето убеждение, че за успеха на едно управление се съди и по отношението и грижата за децата, възрастните хора и хората в неравностойно положение. Днес чрез тази система в район „Искър“ постигаме стандартите на европейските страни за условия за достъпност на средата за хората с увреждания. Щастлив съм да видя резултата “, сподели народният представител Валентин Радев.

Директорът на училището г-жа Джурова благодари за дарението и припомни, че със съдействието на общински съветник от ПП ГЕРБ и кмета на района в училището са изградени рампа и платформа за хора с увреждания и специализиран санитарен възел.

В събитието участва кметът на района Ивайло Цеков и членове на районната организация на ПП ГЕРБ.

 

< Назад