16.04.2019

Депутатът Валентин Радев проведе среща с над 100 абитуриенти от район „Искър“ в Народното събрание

Народният представител от ГЕРБ Валентин Радев проведе среща с над 100 абитуриенти от училищата в район „Искър“ в зала „Изток“ на Народното събрание. По негова покана те гостуваха в сградата на парламента и разгледаха заседателните зали, Клуба на народния представител, пресцентъра на парламентарните репортери, изложбата на всички председатели на Народното събрание и четирите конституции на България.

По идея на Радев посещението се проведе в навечерието на отбелязването на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Народният представител от ГЕРБ  запозна младите хора с работата на депутатите, комисиите на Народното събрание и подчерта, че ролята на добрата законодателна работа за демократичното развитие на страната ни и за доброто управление.

„Живеем в най-сигурната страна на Балканите - България, в най-развитата и богата част на света – Европа, а ние с вас – и в най-зеления район на София – район „Искър“ , подчерта Валентин Радев.

„Който учи е силен. Умен – беден няма. Бъдете умни! Доверявайте се на институциите, спазвайте правилата! Уважавайте полицаите на улицата, лекарите в болницата! Уважавайки институциите – уважавате себе си, семейството си, учителите си“, призова абитуриентите народният представител.

Споделеното от него превърна срещата в оживен и непринуден диалог, в който младежите задаваха множество интересни и провокативни въпроси на своя народен представител, като темите преминаваха от вътрешната политика, към европейските институции и сигурност и към глобални теми.

Валентин Радев благодари за интереса към срещата и сподели, че този поток от теми и въпроси силно напомня парламентарния контрол, но е много по-вълнуващ. Той пожела на зрелостниците да запазят енергията и активността си, показани на срещата.

 

< Назад