07.09.2015

Народният представител от ПП ГЕРБ Катя Попова се срещна с жителите на село Искра

Катя Попова, заедно с общинските съветници от ГЕРБ-Първомай и членове на общинското ръководство, посетиха село Искра и чуха проблемите на жителите. Те бяха посрещнати  от местните с вкусна пита и мед. д-р Попова им  пожела много здраве и лични успехи.

Над три часа представителите на ГЕРБ разговаряха с хората от селото. По думите на живеещите в Искра, най-голям при тях е проблемът с инфраструктурата, както в по-голяма част от населените места в община Първомай. При по-продължителен дъжд улиците  в селото се превръщат в река. Заради съществуващия  наклон на населеното място, цялата събрана вода се отправя към детската градина, като при последния порой в детското заведение е имало 50см.вода. Жителите на Искра поискаха съдействие да се възстановят съществуващите шахти ,които са засипани след ремонтните дейности при смяна на водопроводната система в селото и да се изградят дъждовни отводнителни канали. По време на ремонтните дейности за подмяна на водопровода, старите железни тръби около 36 км. в цялото село, биват извадени, нарязани и продадени. Къде и за какво са похарчени парите - никой не знае.

По време на срещата младежите в селото се оплакаха от липса на работа  и споделиха, че са принудени да напускат родното място, за да търсят препитание   в близките градове.  До преди една година в Искра  е имало работещи оранжерии и тухларен цех, които са били продадени от Общината и с тази продажба са угаснали и последните  надежди за намиране на работа в селото. Възрастните хора пък се оплакаха, че  Пенсионерският клуб е затворен и  даден под наем и те няма къде да се събират. Хората споделиха и това, че имат проблем с доставянето на дърва  за огрев за зимата.

Друга част от присъстващите поискаха да се потърси виновникът за това и петте чешми в селото да бъдат затапени. Също така в Искра  има обществена тоалетна до пазара, но тя е постоянно заключена. В селото няма улично осветление на голяма част от улиците, също така  няма автобусна спирка в центъра на селото. Хората настояха да се потърси кой е отговорен за тези проблеми и как може да се решат.

< Назад