05.06.2018

Евродепутатът Ева Майдел беше говорител на втория Глобален форум на жените лидери

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел беше говорител на втория Глобален форум на жените лидери, проведен на 4 юни 2018 г. в София. Събитието беше организирано от Съвета на жените в бизнеса в България и събра над 200 жени лидери от цяла Европа от сферата на бизнеса, политиката и гражданския сектор.

„Единственото сигурно в днешната бързо-променяща се и високо-технологична икономика е, че тя ще продължи да се променя. Затова до няколко години най-ценното качество на работните кадри ще бъде способността да се адаптират, и по-специално умението да учат и придобиват нови умения. В този дух днешният форум е важен, защото очертаваме нужното за успешен и бърз преход на българската икономика към реалността на дигиталната икономика.“ Това заяви Ева Майдел по време на форума в НДК.

Събитието беше открито от министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и кмета на София Йорданка Фандъкова, а основна реч имаше еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, под чийто патронаж беше форумът.

“Намираме се в глобално състезание за таланти. Затова конкуренцията на регионално ниво, между бизнесите у нас, е гориво за конкурентоспособността им и дърпа напред българската икономика“, допълни Ева Майдел в своето изложение на тема „Дигиталните умения на бъдещето“.

 

< Назад