23.02.2015

Цветомир Михов, ГЕРБ: Подготвя се стартирането на възстановителните дейности по надстройката на язовир „Христо Смирненски“

Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи по проекта за възстановяване на надградената стена на язовир „Христо Смирненски“ и предстои стартирането на търг за избор на изпълнител на строителните дейности. Те ще бъдат на стойност 340 000 лева, които са предвидени в поименния списък на дирекция „ВиК“ към МРРБ за 2015г. Това информира народният представител от ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов, който е отправил официално питане до Министерството.

В отговора се уточнява, че за да се изпълнят строително-монтажните работи, към момента, проектът се съгласува с компетентните ведомства и предстои изготвяне на доклада за оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите. По сключен договор на 28.01.2015г. технически контрол извършва оценка на проекта по част „Конструктивна“. От дирекция „ВиК“ се подготвя документация за стартиране на тръжна процедура за избор на изпълнител за изготвяне на технически паспорт на язовирната стена и съоръженията, който е необходим за издаване на разрешение за строеж. След съгласуване на проектната документация и издаване на разрешителното, МРРБ ще стартира търг за избор на изпълнител на строителните дейности, индикативната стойност на който е 340 000 лв. с ДДС.

 

< Назад