13.12.2019

Зорница Русинова пред МГЕРБ-София: Държавата винаги е търсила начини да подкрепя младите хора

Младежката организация на ГЕРБ-София проведе среща със заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. На нея присъства председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев и представители на структурата.

Пред младите хора Зорница Русинова разясни важните проекти, които ще бъдат реализирани в социалната сфера, както и тези, свързани с подкрепата за младежка заетост и развитие на човешките ресурси. По думите на заместник-министъра социалните политики, насочени към деца, младите хора и пазара на труда - са много важни.

Русинова каза, че ще бъде насочено специално внимание към развитието на дигиталните умения на служителите и ще бъдат направени повече инвестиции в човешкия капитал. Именно тази сфера ще бъде застъпена сериозно през следващия програмен период по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027 г.) .

Зорница Русинова добави, че социалното министерство ще реализира нова програма, която ще има за цел да облекчи младите хора, за да могат по-лесно да съвместяват ходенето на работа и отглеждането на деца. Чрез нея работодателите ще могат да получат 100 000 лева, с които да организират кътове за отглеждане на деца на работното място.  Цялата стойност на програмата е 14 млн. лева.

Пред младите хора З Русинова подчерта, че държавата ще помага на българи, които искат да се завърнат от чужбина. Предвидени са редица мерки, като част от тях ще са насочени към пoкривaне рaзхoдитe зa нaeм дo зaпиcвaнe нa дeцaтa в яcлa и в дeтcкa грaдинa, дeтeглeдaч прeз Бюрoтo пo трудa, допълване на заплащането при по-ниско такова и др. „ГЕРБ подкрепя децата и семействата на България“, категорична бе Русинова.

< Назад