21.03.2017

Започна санирането на 11-тия блок във Враца

Водачът на ПП ГЕРБ за област Враца инж. Петя Аврамова присъства на старта на програмата за енергийна ефективност на бл. 36 в ж.к. Дъбника, който беше даден от кмета на Враца Калин Каменов.

„Започваме санирането на 11-тия блок във Враца. В него живеят 111 домакинства, които благодарение на програмата за енергийна ефективност ще получат по-красиви, по-уютни и по-топли домове“, каза Калин Каменов.

Бл. 36 в ж.к. Дъбника е най-големият блок между блоковете, които имат сключени договори и осигурено финансиране.

„Благодаря на всички Вас, живеещите в бл. 36, че повярвахте в програмата за енергийна ефективност. Тя е уникална програма на правителсвтото на ГЕРБ, която достига директно до всеки гражданин“, каза Петя Аврамова.  „Въпреки опитите програмата за санирането да бъде оплюта и спряна, ГЕРБ поема ангажимент да продължи програмата и да осигури финансиране за всички проекти“, добави тя.

Водачът на ПП ГЕРБ за област Враца припомни на събралите се пред блока граждани, че в плановете на партията влиза и разширяването на програмата и обхващането на многофамилни и еднофамилни жилищни сгради. До този момент от правитеслвтото на ГЕРБ са отпуснати 2 млрд. лв. за осъществяване на програмата за енергийна ефективност в цялата страна. Санирани са 200 сгради, а над 2 000 имат сключени договори. За област Враца има осигурено до този момент финансиране за общо 36 жилищни - 14 от тях са в Община Враца, 7 в Община Мездра, по 6 в Козлодуй и Бяла Слатина, 2 в Мизия и 1 в Оряхово.

Председателят на сдружението на собствениците на бл. 36 благодари на кмета на Община Враца за оказаното съдействие за одобрение на проекта им.

„Ако искаме да имаме по-добро бъдеще за децата ни, всеки трябва да мисли за това, което ще бъде след нас. Можем да живеем по добре, ако сме активни“, бяха думите на председателя.

 

< Назад