25.10.2023

За ПП ГЕРБ здравето е най-важната ценност

Проблемите в здравеопазването дискутираха днес кандидати за общински съветници от ГЕРБ със служители от МБАЛ – Шумен. На срещата присъстваха д-р Махмуд Аламо – специалист образна диагностика, д-р Румен Генов – онкохирург, д-р Стоян Тодоров – ревматолог, Мелин Осман – координатор медицинска дейност и водачът на листата Албена Неделчева. Освен тези утвърдени имена от лекарското съсловие в листата от кандидати за общински съветници присъства и кардиологът д-р Николай Стефанов, което е ясен знак, че здравеопазването е един от приоритетите в програмата на ПП ГЕРБ и кандидата за кмет проф. Георги Колев.

Проблемите в системата бяха обединени в две направления – такива, които касаят национални политики със законодателни промени и такива, които могат да се решат от действията на Общинския съвет в Шумен.

Местната власт може да съдейства за подпомагане на болницата за задържане на кадрите и за набиране на млади специалисти. В тази връзка бяха обсъдени някои механизми, които да стимулират лекарите, за да запазят работа си и да останат тук като бъдат подпомогнат в битов аспект. Коментирани бяха и възможностите за взаимодействие с медицински специалисти от други населени места. Кандидатите за общински съветници се обединиха категорично за спазване на ангажиментите на Общински съвет като акционер в МБАЛ за финансиране, според възможностите на бюджета. Бяха обсъдени и съвместни инициативи между лекари от различни лечебни заведения.

На срещата беше дискутиран и работещия преди време механизъм за райониране. Беше отчетено, че този проблем пряко засяга спешния прием. Пациенти се транспортират от Търговище, Разград, Велико Търново и още много други области в шуменската болница, като най-големият проблем се създава от неосигурените. Още по-належаща е активната политика в социалната сфера, тъй като много често Спешно отделение приютява социално слаби и това затруднява работата на лекарите. Кандидатите за общински съветници се ангажираха, че ще работят активно за подобряване на социалната политика, за да може да се отстрани този проблем.

ПП ГЕРБ – Шумен изразява ясното убеждение, че здравето е най-важната ценност и както до сега ще отстоява този принцип на национално и на регионално ниво, чрез народните представители и органите на местна власт.

 

За експертно, прозрачно и работещо управление, на 29-ти октомври, гласувайте с номер 7 в интегралната бюлетина.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

< Назад