21.09.2014

Водачът на листата на ГЕРБ-Враца Петя Аврамова: Северозападът е приоритет за ГЕРБ

„Северозападна България е приоритет за ГЕРБ. Доказателство за това е, че само ГЕРБ има програма, подкрепяща развитието на Северозапада. Тази програма е съставена от експерти и обхваща всички секторни политики”, заяви инж. Петя Аврамова, водач на листата на ГЕРБ във Враца на среща с жители на селата Оходен и Голямо Пещене. Като основни мерки за стимулиране развитието на региона инж. Аврамова посочи целенасочената политика, залегнала в програмата на ГЕРБ, за преодоляване на икономическата изостаналост на региона чрез 1 млрд. лв. годишна инвестиция, както и изграждането на четири лентовия скоростен път Видин–София. „В Ботевград има заетост, разкриват се нови работни места, жизненият стандарт на живот е по-висок в сравнение с този в нашия край. Причината е проста – там има инвеститори, защото има изградена магистрала. След Ботевград няма магистрала и инвеститорският интерес драстично спада“, обясни тя важността на предвиденото в програмата на ГЕРБ изграждане на скоростен път от Дунав мост 2 до столицата.

 

„Приоритет в програмата на ГЕРБ са привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места”, бе категоричен инж. Тотю Младенов, втори в листата на ГЕРБ. Той поясни, че това ще се случи само ако страната ни има стабилно управление и добре приета в Европейския съюз власт, каквато единствено партия ГЕРБ гарантира на българските граждани. Младенов също наблегна на факта, че европейските средства са най-голямата инвестиция в българската икономика. „Затова наш приоритет е отблокиране на спрените европейски средства и незабавно възстановяване на плащанията и по ОП „Регионално развитие”, и по „Околна среда”, както и стартиране на средствата от новия програмен период. Европа ще ни даде 32 млрд. лв. до 2020 година – за 7 години милиарди левове за земеделие, развитие на човешките ресурси, здравеопазване, образование, инвестиции за заетост, за бизнеса, за лични асистенти. За тази цел е належащо да си върнем доверието на европейските ни партньори”, изтъкна инж. Тотю Младенов. По думите му Европа има доверие само на ГЕРБ.

 

Кметът на село Голямо Пещене допълни, че по времето на управлението на ГЕРБ в община Враца, са изградени 3 обекта от ключово значение за селото,  а именно кът за отдих по ПУДООС, фитнес на открито и детска площадка.

< Назад