16.04.2017

Великденски инициативи проведе ПП ГЕРБ в Пловдив

Традиционната си Великденска инициатива проведе и тази година структурата на ПП ГЕРБ в  район „Тракия” в Пловдив. Тя се състоя за седма поредна година пред храм „Свето Преображение Господне“ и параклиса „Свети Георги“. Точно в полунощ, когато  свещениците обявиха Възкресението Христово,  членовете на организацията раздадоха на миряните 1200 козунака с пожелание за здраве и светли дни. От партийната структура осигуриха козунаци и великденски яйца за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи на територията на район "Тракия".

 

И от структурата на ПП ГЕРБ в пловдивския район „Централен“ спазиха традицията си на Великден. След днешните служби в храмовете ''Свети Георги Победоносец'' и  ''Света Петка Нова''  членовете на районната организация в „Централен“ раздадоха козунаци и поздравиха своите съграждани за празника. Преди това характерните за Великденската трапеза обредни хлябове бяха благословени от свещениците.

 

500 козунака раздадоха навръх Възкресение Христово в район „Западен". Козунаците бяха осветени от отец Пателеймон и отец Рашко, след което бяха раздадени пред храм „Свети Климент Охридски" в парк „Ружа". Инициативата на кмета на района Димитър Колев /ПП ГЕРБ/ и  партийната структура  се провежда за поредна година и отново истински зарадва хората на светлия християнски празник.

< Назад