21.03.2023

Възможностите за регулация на имотния бранш в България обсъдиха представители на брокери от Габрово с Томислав Дончев

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в габровска област Томислав Дончев и кандидатът на народен представител Невена Минева се срещнаха с представители на Националното сдружение брокери на имоти по тяхна покана. От Сдружението информираха, че подготвят проекто закон за регулация на бранша. „Основната философия на проектозакона е да се въведат правила за работа на пазара на имоти, да се гарантира отлична професионална подготовка на работещите брокери и да се регламентира създаването на Национален регистър на брокерите, който да се поддържа от Държавен орган, а  санкционирането на недобросъвестните брокери да става от съдилищата на Република България, а не от частна структура (Камара)”, обясниха Радослав Глухов, член на УС на НСБИ и Росица Николова - член на Сдружението.

„Най-добрият вариант е когато един бранш успее да се саморегулира, но нормативна уредба и основни рамки трябва да бъдат приети”, коментира Томислав Дончев.

На срещата бяха обсъдени основните положения на проекто закона, философията му, както и възможностите за неговото входиране и гласуване в 49-тото Народно събрание.

 

< Назад