03.12.2018

Трайко Младенов: Един кмет е успешен, когато има непрекъснат контакт с гражданите

Медия: Радио К2

Интервю на кмета на Костинброд Трайко Младенов за „Радио К2“.

„Вие сте юрист по образование, много години сте се занимавал с юридическа дейност. Къде се чувствате по – добре: в кметския стол или като специалист юрист”, попита водещата Клара Маринова. Трайко Младенов отговори, че образованието, а и практика му като юрист, му помагат изключително много в работата за взимането на експертно решение по казуси и въпроси, свързани с договори и проекти за общината.

 

„Какви са завоеванията на общината по време на вашия мандат”, попита водещата Клара Маринова. Трайко Младенов отговори, че за втора поредна година Костинброд получава награда на областната администрация за община номер едно в образованието при голяма конкуренция от 22-те общини на най - голямата област в България. „Тази година общината е успяла да завърши ремонтите на последните училища и детски градини на своята територия. Така че общината спокойно може да се конкурира със столицата и големите областни градове. Наред с образованието общината развива успешно и своята социална дейност. Наскоро е открит много важен център за възстановяване и рехабилитация на болни и нуждаещи се хора. А през следващата година със съдействие от държавата предстои да бъде завършен първият в България център за деца с онкохематологични заболявания“, сподели градоначалникът.

 

„Каква е икономическата характеристика на община Костинброд”, попита водещата Клара Маринова. Трайко Младенов отговори, че на територията на общината има изградени няколко бизнес центъра с едни от водещите фирми в хранително-вкусовата и в леката промишленост. „Но в общината има още пространство за развитие. Бъдещето е в разширяването на бизнеса и в създаването на големи логистични центрове. Факт е, че в Костинброд идват да работят доста хора от София, средната работна заплата е доста по – висока от средната за страната, а безработицата е нулева“, изтъкна Младенов.

 

„Какви са отношенията на администрацията с представителите на бизнеса в община Костинброд”, попита водещата. Кметът Младенов отговори, че прави ежемесечни срещи с бизнеса и общината е с протегната ръка към всички представители на малкия и средния бизнес, които имат нужда от подкрепа.

 

На въпроса каква е формулата за успешен кметски мандат, Трайко Младенов отговори, че това е непрекъснатият контакт с гражданите. „Не бива да делим хората. Аз например имам два приемни дни през седмицата, които успявам да уплътня напълно. Не са много българските кметове, които могат да се похвалят със същото“, отбеляза той.

 

В края на разговора Трайко Младенов увери, че отново ще се кандидатира за кмет на Община Костинброд догодина.

 

 

< Назад