21.03.2023

Томислав Дончев: Развитието на българската индустрия трябва да бъде основен приоритет на държавата

Развитието на българската индустрия трябва да бъде приоритет на държавата, най-вече в осигуряването на качествено образованието и квалифицирани кадри. Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово Томислав Дончев по време на среща с представител на габровска фирма с традиции в производството на металорежещи и специални инструменти, част от международна компания, която последните години инвестира в нови индустриални мощности и иновации.

Томислав Дончев беше категоричен, че Габрово има изключителен потенциал и традиции в производството, затова приоритет е изграждането на нова индустриална зона между Габрово и Севлиево.

„За жалост българската индустрия рядко е приоритетна тема за политиците. Точно заради това считам за свой дълг да отстоявам нуждите на всички производители в България. Затова всяка среща с тях помага да се определят по-ясно приоритетите, по които държавата работи  – от осигуряване на кадри чрез образованието, през съпътстваща инфраструктура до фабриките и индустриалните зони, до административните режими”, коментира Томислав Дончев. Той беше категоричен, че трябва да има стабилно правителство, което да инициира нова индустриална политика, която да доведе квалифицирана заетост при добри условия на труд.

< Назад