24.06.2015

Симеон Велков от ГЕРБ представи целите на партията за местните избори на среща на партиите-членки на ЕНП във Варшава

ИТ специалистът от ГЕРБ Симеон Велков взе участие в организирана от Европейската народна партия (ЕНП) среща на кампанийните мениджъри, представители на партиите-членки на ЕНП, която се състоя във Варшава, Полша. Официалните лица на срещата бяха заместник-генералните секретари на ЕНП Люк Вандерпуте и Кристиан Крамър.

Симеон Велков представи своята презентация, фокусирана върху местните избори в България – анализ и прогнози. Той презентира пред присъстващите прогреса, постигнат от ГЕРБ през 2007 година и през 2011 година и представи очакванията на партията за победа на местния вот през октомври 2015 година. Велков обяви целите на ПП ГЕРБ, които председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов вече е заявил пред българските медии – над 100 кметове на общини и над 1700 общински съветници. Той подчерта още, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местния вот, за да запази своята идентичност пред избирателите си.

Симеон Велков разясни подробно и че предстои провеждането на референдум заедно с местния вот, който ще се състои от три въпроса – относно задължителното гласуване, електронното гласуване и мажоритарния елемент при избора на народни представители.

< Назад