05.12.2018

Радослав Асенов: Формулата за кметски успех е упоритост, постоянство и работа на високи обороти

Медия: Радио К2

Какви европейски проекти спечели и реализира община Годеч?

Когато през 2015 г. поех поста кмет на община Годеч, тя нямаше спечелен нито един европейски проект, който чака финансиране. Наложи се докато стартираме процедурата по някой европроект да мине чисто технологично време. Сега имаме спечелен проект на стойност над 1 000 000 лв. за детската градина в общината и в момента е в процес на реализация. Имаме и подадени проектни предложения към фонд „Земеделие” за ремонт на училището и част от уличната мрежа.

 

Какви са бъдещите Ви планове за развитие на общината и каква е цената на успеха?

Цената на успеха е доста висока, защото всеки кмет освен позитиви поема и всички негативи. Със сигурност Годеч е много променен град, а и община като цяло. До 2016 година нямахме добър достъп до населеното място. 8-километровата отсечка, която свърза град Годеч с републикански път II-81, не беше основно ремонтирана повече от 30 години. Успяхме заедно с държавата да рехабилитираме този участък и тук е моментът да благодаря на правителството начело с премиера Борисов за оказаната подкрепа. В момента сме свидетели на ремонта, който тече по републиканския път до София и на практика след приключването му  жителите и гостите на Годеч ще пътуват по изцяло ремонтиран път до Столицата. Такова специфично място като нашата община с богато културно историческо наследство в комбинация с бърз и улеснен достъп, се надявам да привлече и повече туристи. За спокойствието и сигурността  на жителите и гостите сме изградили видеонаблюдение с над сто камери. Постепенно подменяме В и К мрежата и предстои преасфалтиране на 20 км улична инфраструктура.

 

Близостта до Столицата по скоро помага или пречи?

Категорично тази близост помага. Няма как да си близо до най – големия град в България и това да ти пречи.

 

Има ли хора от вашата община, които да работят в Столицата?

Поради факта, че Годеч е на 50 км. от София една немалка част от жителите на ежедневно пътуват до Столицата, за да работят там. Разстоянието се взема средно за около 40 мин.

 

Кметският стол ли е вашето успешно поприще?

За мен и за моят екип най – важни са хората. А дали кметският стол е моето успешно поприще ще се разбере, ако след време хората дадат висока оценка за моята работа и тази на екипа ми.

 

Какви са отношенията на вашата администрация с бизнеса в община Годеч?

Полагаме усилия да има добра комуникация между бизнеса и местната администрация и съдействаме на бизнеса с каквото можем. Мисля, че това трябва да важи за всяка една община в България.

 

Ще се кандидатирате ли на предстоящите месни избори?

Аз съм насочил вниманието и усилията си към проектите, който са започнати и предстои да бъдат реализирани. Целта е визията на Годеч да бъде основно променена – в това съм сигурен. Мисля, че е малко рано за предизборни кампании и обещания, а за мен има още доста работа дотогава.

 

Каква е вашата лична формула за кметски успех?

Упоритост, постоянство, а и не само за мен, за всички кметове важи: Ние нямаме право да се отпускаме – само работа на високи обороти и така се постигат желаните цели!

< Назад