06.02.2024

Проведе се областно събрание на ЖГЕРБ - Шумен


По време на първото за годината събрание на областното ръководство на ЖГЕРБ - Шумен бяха обсъдени националните приоритети на ЖГЕРБ в присъствието на 25 дами от областта.

Бяха взети и решения по кои приоритети ще работи местната структура на жените, в кои от националните кампании ще се включат и кои ще са местни инициативи за първото шестмесечие на годината.

Областният координатор на ЖГЕРБ - Шумен Ралица Тодорова обяви официално и началото на инициатива по повод 4 февруари - Световния ден за борба с рака.

"Ежегодно ЖГЕРБ отбелязват Световния ден за борба с рака, тазгодишната инициатива на дамите е дарителска кампания с книга, която носи надежда, но и реална подкрепа чрез практически съвети, за всички, засегнати от тежката болест", каза още тя.

И допълни, че по време на стартиралата седмица в подкрепа на засегнатите от коварната болест и техните семейства са планирани събития, които се провеждат в рамките на националната кампания на ЖГЕРБ „България се нуждае от обич“ и са свързана със седмия приоритет от програмата на ЖГЕРБ, а именно: “Емоционална интелигентност и здравословен начин на живот”.

"Благодарение на симпатизантка на ГЕРБ Галя Илиева, която дари 300 екземпляра от книгата си “Аз преборих рака и ТИ можеш”, изданието ще достигне до гражданите в повече от 200 общини в цялата страна", завърши Тодорова.

Гост на събранието бе и Областният координатор на ПП ГЕРБ - Шумен Любомир Христов. Той благодари на дамите за тяхната неспирна работа и ги поздрави за техните ентосиазъм и хъс.

< Назад