07.01.2019

Представители на областното ръководство на ГЕРБ-Добрич гостуваха на Богоявленския ритуал в Шабленско

Народният представител от ГЕРБ-Добрич Даниела Димитрова и общинските ръководители на партийните организации в Добрич Красимир Николов и в Шабла Живко Спасов, уважиха традиционния ритуал на Богоявление за хвърляне на Светия кръст в морето. Той се състоя край къмпинг „Добруджа“ и с. Крапец. По-рано Даниела Димитрова присъства на църковната служба в храм „Св. Харалампий” в град Шабла, отслужена от отец Павел Максимов.

Празникът край морето събра стотици жители на община Шабла и област Добрич, както и гости от Румъния.

Сред официалните гости бяха още кметът на Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет – Шабла д-р Йорданка Стоева, областният управител Красимир Кирилов и заместниците му Живко Желязков и Красимир Николов, общинските съветници Кирил Кирилов и Живко Спасов.

Седем смелчаци скочиха за кръста в януарското море край къмпинг „Добруджа“. Пръв до него достигна 37-годишният Атанас Атанасов, който служи във Военно формирование 44320, с. Сенокос. Той бе поздравен от кмета Мариян Жечев. Атанасов за пети път скача за кръста на Йордановден и за трети път има късмета пръв да стигне до него. Казва, че това му помага през годината, защото винаги е здрав. Посвети победата си на своето семейство.

Само един де осмели да се хвърли в леденото море край Крапец. 36-годишният рибар Димитър Манчев скача за кръста вече 30 години. Посвети победата си на дъщеря си Йорданка и на баща си, който също е именик. Той също получи подарък от кмета.

 

 

< Назад