06.06.2019

Представители на ГЕРБ-София присъстваха на първата копка на нов православен храм в район „Изгрев“

Представители на ГЕРБ-София присъстваха на първата копка на новия православен храм „Св Пимен Зографски“ в район „Изгрев“. Молитвеният дом ще се намира в градинката до КАТ.

Събитието уважиха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район „Изгрев“ Цветомир Жеков, народният представител от ГЕРБ Александър Ненков, заместник-председателят на Столичен общински съвет Николай Стойнев, общински съветници от ГЕРБ, членове на районната структура на ГЕРБ-Изгрев.

Отслужен бе тържествен водосвет с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български от Негово преосвещенство Поликрат-епископ Белоградчишки, софийски духовници и протойерей Антоний Милушев.

По време на събитието бе поставен и благословен основен камък и кръст за изграждането на молитвения дом.

Строителството на храмове, училища, детски градини и музеи е основата за духовно израстване на хората и най-вече на децата и младите хора, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя поздрави специално кмета на район „Изгрев“, Цветомир Жеков и заместник-председателя на СОС Николай Стойнев за положените усилия строителството на храма в „Изгрев“ да се реализира.

„Най-вече искам да благодаря на жителите на района, защото те са хората, които изявяват желанието в тази прекрасна градинка да има и храм“, добави кметът на София. Тя подчерта, че предстои да бъде изграден още един храм, който ще се намира в район „Надежда“. Първата копка ще бъде през есента.

 

< Назад