30.03.2015

Председателят на КОСВ Станислав Иванов участва в между-парламентарно заседание на комисиите по околна среда в Брюксел

Председателят на парламентарната Комисия по околна среда и води и народен представител от ПП ГЕРБ-София Станислав Иванов участва в между-парламентарно заседание на комисиите по околна среда - COP 21 (Конференцията на страните към Конвенцията на ООН по изменение на климата) Париж до 2050: пътна карта към иновативна, нисковъглеродна, ресурсно-ефективна Европа, в  Европейския парламент, Брюксел

По време на заседанието беше представена oбобщена информация относно постигнати договорености при преговорите на Европейско равнище по новата Рамка на политиките на Европейския съюз (ЕС) в областта на климата и енергетиката за периода от 2020 г. до 2030 г. Участниците във форума обсъдиха и заключенията  относно хода на международните преговори в областта на климата във връзка с приемането на ново глобално правно обвързващо споразумение.

 

През 2015 г. международните преговори в областта на климата навлязоха в най-съществената си фаза. Основният очакван резултат от 21-та Конференция на страните към РКООНИК, която ще се проведе в началото на декември 2015 г. в Париж, е приемането на ново глобално правно обвързващо споразумение по изменение на климата (Споразумението от 2015 г.), което да включва всички развити и развиващи се икономики.

 

 

 

< Назад