22.03.2017

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер се срещна с евродепутата Мария Габриел, председателя на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова и председателя на МГЕРБ-София Ивайло Петков

По време на посещението си в България, председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер проведе работна среща с Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Валя Чилова, председател на Предприемачи ГЕРБ и член на Столичния общински съвет и Ивайло Петков, председател на младежката структура на ГЕРБ в гр. София и кандидат за народен представител от 25-ти МИР. По време на срещата бяха обсъдени редица теми, сред които насърчаване на предприемачеството, младежки политики и развитие насектор околна среда.

 

По време на срещата Вебер отбеляза, че предприемачите са един от основните двигатели на икономиката. „ Същевременно навсякъде предприемачите имат нужда държавата да им даде необходимата свобода, за да се развиват успешно, тоест по-малко бюрокрация. В тази насока и двете правителства на Борисов положиха много усилия за намаляване на административната тежест и създаване на благоприятни условия за развитие на бизнесав страната," каза Вебер, като изрази радост от факта, че намаляването на административния товар отново е един от приоритетите в управленската програма на ГЕРБ за предстоящите избори.

 

„Като човек, които работи интензивно с предприемачите в страната и е особено ангажиран с привличане на инвестиции в България, мога да потвърдя, че през последните две години се забелязва ръст, особено в резултат от постигнатото по отношение на подобряване на бизнес средата," отбеляза по време на срещата Чилова.

 

Мария Габриел сподели, че именно такива политики в интерес на гражданите са един от начините да се рационализира политическия процес и да се пресече вълната на популизма. „Същевременно тези политики трябва много добре да се обясняват на обществото, за да може то да припознае не само тях като свои, но и да почувства по-силна идентификация с европейския проект, който спомага за максималното разгръщане на подобниполитики," каза Габриел.

 

Ивайло Петков подчерта, че образованието като основен приоритет в предизборната платформа на ПП ГЕРБ ще бъде в основата на една дългосрочна и устойчива политика, която от една страна ще направи младите хора в България по-конкурентноспособни на пазара на труда, от друга ще допринесе за развитието на икономиката и предприемачеството посредством знания и адаптивност.  „Все повече млади хора виждат своята реализация в България и това не е случайно, а директен резултат от работата на правителствата на ГЕРБ," заяви Петков. По отношение на сектор Околна среда, Петков спомена, че е постигнато много, а правителството на Борисов е първото, което е поставило околната среда като приоритет.

< Назад