20.11.2018

По инициатива на ГЕРБ за ползите и вредите от компютрите за децата в Шабла говори известният детски психолог Димитрина Проданова

По инициатива на Жени ГЕРБ в област Добрич гостува известният детски психолог Димитрина Проданова. Пред деца, учители, родители в Шабла тя представи книгата си „Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“.  Гостуването на авторката и илюстратора на книгата – художника Данчо Русчев, се осъществява със съдействието на областния координатор на дамската организация - народния представител Даниела Димитрова.

В художествената сбирка на народно читалище „Зора” в Шабла Димитрина Проданова говори за това как се постига балансът да гледаме към децата, изпълнени със симпатия и доброжелателност, но и с познание и разбиране на истинските им мечти и нужди. Сред темите, които се разглеждат в книгата са: типове деца; детските хистерии; как се свиква с детската градина; детските страхове; телевизия и компютър; първи клас; вредни навици; емоционална интелигентност; развод; загуба и смърт.

Книгата е изпъстрена с примери от действителността, безценни анализи и съвети, подробно разгледани в различните етапи на порастването, любими стихове, посветени на най-вълшебната възраст - детството и още много полезна информация.

Образованието се занимава с калпазаните, а никой не работи с талантливите деца, сподели психологът. Според нея, за справяне с агресията и други проблеми на децата, най-добре е те да  се занимават със спорт и изкуство. Най-трудни са осиновените деца, отговори Проданова в отговор на зададен въпрос.

Във фокуса на дискусията бе и темата за децата и компютрите. „Малко повече вменяваме драма затова, че децата са пред компютрите”, каза Димитрина Проданова. Според нея, родителите трябва да направят компютрите свои помощници във взаимоотношенията с децата.

< Назад