18.09.2023

Партия ГЕРБ се регистрира в ОИК - Враца за изборите на 29 октомври

Политическа партия ГЕРБ внесе документи за участие в предстоящите местни избори на 29 октомври в Общинската избирателна комисия. Народният представител и областен координатор на партията Красен Кръстев подчерта,  че ГЕРБ поема курс към изборите с амбицията за поредната победа. “Уверени сме в мъдрия избор на врачани. Предстоят най-важните избори, тези за местна власт, а те от наша страна са експертно обезпечени и общинските структури на ГЕРБ в област Враца са напълно подготвени да ги проведат”, каза още той.
Врачанският депутат бе категоричен, че икономическите и политически кризи,  белязали последните години на еднолично управление, са лишили кметовете от възможността да реализират част от заложените проекти, а липсата на действащ бюджет е довело до дестабилизация в краткосрочен план и в местната власт.
“Въпреки всичко, с много усилия, общините отговорно удържаха на ситуацията, запазвайки финансов баланс. Имаме изключителни лидери и обществено ангажирани кметове, които отново издигаме, защото градовете и регионът  се променя, благодарение на кметовете на ГЕРБ. Няма нужда от експерименти с нашите съграждани и няма да допуснем общините да бъдат управлявани от псевдополитици, случайно попадащи в една, или преминаващи в друга партия”, каза Красен Кръстев.
По думите му, гражданите на Враца не заслужават да бъдат подценявани и манипулирани. ГЕРБ Враца се явява самостоятелно на местните избори с амбицията да затвърди и надгради очакванията на хората.
“По места, общинските структури имаха възможността сами да преценят дали да подкрепят кандидати, издигнати от инициативни комитети, но в крайна сметка намерихме най-добрия вариант за управление”, допълни още народният представител. Следващата седмица всяка една от 10-те общински структури ще регистрира пълни листи с кандидати за кметове и общински съветници.
“Нашата цел е да запазим стабилността в местната власт! Единствено ГЕРБ гарантира добро управление и развитие! Нашите кметове го доказаха!”, категорично заяви народният представител.
На регистрацията на партията в ОИК - Враца, заедно с него документите внесоха общинският ръководител на ГЕРБ - Враца и председател на групата общински съветници на ГЕРБ д-р Иво Ралчовски, председателят на Общински съвет - Враца д-р Владимир Христов, общинските съветници Сашка Александрова и Цветелина Николаева,  подкрепени от представители на МГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ, членове и симпатизанти на партията.

< Назад