19.12.2019

Общинските съветници от ГЕРБ с питания към кмета на Община Перник

Четири питания към кмета на Перник, свързани с осигуряване на безопасни условия на жителите на общината, отправиха общинските съветници от политическа партия ГЕРБ.

За нуждата от обезопасяване на сградата на училището в село Големо Бучино, която е много стара, вече се руши и е опасна за живота и здравето на жителите на населеното място, сигнализира Андрей Павлов, който преди началото на сесията положи клетва като общински съветник.

„Покривът на сградата е в изключително лошо състояние, фасадата е започнала да се разпада. Предвид факта, че сградният фонд е собственост на Община Перник, общинска администрация има ли намерение да предприеме действия за ремонтиране на опасното здание., попита той.

Осигуряване на условия за провеждането на тренировките на спортният клуб по футбол в град Батановци в зимни условия, поиска общинският съветник Александър Александров. Той посочи, че младите спортисти провеждат своите тренировки през топлите месеци на новото игрище с изкуствена трева в града.

„На прага на зимата, клубът в който тренират 26 деца от град Батановци и околните населени места, е изправен пред един голям проблем – липсата на закрит терен. Времето вече е студено и малкото изгубено време може да увреди здравето на малките спортисти. Това са едни страхотни млади хора,  които сме длъжни да подкрепим“, аргументира се Александър Александров.

Подмяна на крушките на осветителните тела в алеята в парка покрай река „Струма“ от „Двореца на културата“ към кварталите „Варош“ и „Табана“, поиска председателят на групата съветници от политическа партия ГЕРБ Денислав Захариев. той мотивира своето предложение с опасението, че при втора смяна учениците си тръгват от училище в тъмните часове на деня, а улично осветление има изключително слаб интензитет, което от своя страна създава риск от инциденти. Захариев отправи предложение към кмета на община Перник за удължаване времетраенето на зелената светлина направлението от кв. „Твърди ливади“ по ул. „Стримон“, която е много кратка, в следствие на което се получава огромна редица от автомобили и създава предпоставки за ПТП.

 

 

< Назад