02.03.2018

Общински съветници от ГЕРБ присъстваха на откриването на обновен булевард в Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев преряза лентата на поредната обновена отсечка от булевард „Васил Априлов“. На церемонията присъстваха районните кметове и общински съветници от партията.

По ключовата пътна артерия са обособени места на паркиране, автобусните спирки и за контейнерите за отпадъци. Поставени са и два нови светофара, които са включени към Центъра за управление на трафика. Подменена е ВиК мрежата, тротоарната настилка, прокарана е газификация и топлофикация.

„Това беше проект, с който нито една администрация до момента не се захващаше, тъй като беше прекалено голям, скъп и създаваше неудобство на гражданите. Това беше един от булевардите, който се нуждаеше от спешна реконструкция от гледна точка на трафика, който преминава през него. Той беше един от обектите, който присъстваше в много предизборни кампании и много кандидати за кметове бяха ангажирани с него. Ние от ГЕРБ решихме този голям проблем, премахнахме паважната настилка, с което намалихме шума, вибрациите от автомобилите и праха, който се вдигаше“, заяви Иван Тотев.

В момента текат отчуждителните процедури на имотите, които попадат в проекта за разширение от западната страна на пътя.

< Назад