20.04.2018

Образователният министър Красимир Вълчев и депутатът Десислава Атанасова бяха на посещение в Разград

Народният представител от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова и образователният министър Красимир Вълчев посетиха Разград в петъчния ден. Придружени от кмета на Разград д-р Валентин Василев, заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, областния управител Гюнай Хюсмен и началника на РУО на МОН Ангел Петков, те стартираха обиколката си с посещение на НПТГ„Шандор Петьофи” в областния център. Те инспектираха базата на учебното заведение, срещнаха се с учители и ученици и влязоха в учебен час, за да наблюдават учебния процес. По-късно делегацията посети Панорамата на средното образование, която се провежда в Спортна зала „Лудогорец”. Панорамата е организирана от РУО съвместно с Община Разград. Във форума със свои щандове се представят 14 учебни заведения, давайки информация за своите специалности и привилегии.

Последва брифинг пред журналисти, след което програмата продължи с посещение на ЦДГ „Васил Левски” Разград. Гостите бяха посрещнати със специална музикална програма от малките възпитаници на градината, запознаха се със служителите и условията, в които се образоват бъдещите първолаци.

В 14.00 часа бе проведена среща с директорите на институциите в системата на Предучилищното и училищното образование от област Разград, която се проведе в конферентната зала на хотел Централ.

В 16.00 часа делегацията посети ЦПЛР-ЦУТНТ, а в 17.00 проведе официална среща с екипа на РУО – Разград.

 

< Назад