08.11.2019

Новоизбраният кмет на Хасково Станислав Дечев положи клетва

Новоизбраният кмет на Хасково Станислав Дечев днес положи клетва. На тържествената церемония присъства областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев и областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.  Пред нея и пред жителите на община Хасково положиха клетва и общинските съветници и кметовете на кметства.

„Позволете ми да отправя своята искрена благодарност за гласуваното доверие и от тази, най-висока законодателна трибуна в Хасково, да заявя своята готовност за работа. Ще работя За Хасково! Ще работя с всеки от Вас! Ще работя открито! Защото Хасково заслужава всичките ми усилия и цялата ми енергия! Аз съм готов му ги дам“, с тези думи Станислав Дечев се обърна към общинските съветници и към хората от Хасково веднага след като положи клетва. „ Днес пред всички Вас с клетва подписах  моя договор за работа за Хасково и общината. И започвам да го изпълнявам“, подчерта кметът на Хасково.  На първото заседание на общинския съвет за председател беше избрана Таня Захариева от ГЕРБ.

Минути след това молебен за здраве и благоденствие на хората от Хасково отслужи лично Знеполският епископ Арсений в съослужение с хасковските духовници. Празничната служба беше в храм „Архангел Михаил“ . На днешния Архангеловден  епископ Арсений благослови новия кмет на Хасково и подари на Станислав Дечев икона, изпратена лично от Пловдивския митрополит Николай. Малко след това епископ Арсений освети и кметския кабинет, и подари библия на градоначалника. Станислав Дечев благодари на висшия духовник за подкрепата и подари на епископ Арсений красив пейзаж от Хасково на художничката Татяна Форева.

 

< Назад