18.01.2021

Николина Ангелкова обсъди с представители на бизнеса от Ихтиман мерките за подкрепа на предприятията в условията разпространение на COVID - 19

Народният представител и координатор на  ГЕРБ за София област Николина Ангелкова разговоря с мениджмънта на  „Завод за електроди ООД“,  община Ихтиман. Фирмата  е наследник на създаденото през 1967 година производство в гр. Ихтиман. Това е територията, на която тогава започва работа първият завод за електроди в България. На срещата присъстваха  кметът на Ихтиман Калоян Илиев и зам.-кметът на общината Тони Кацаров.

Представен бе работният процес като бе демонстрирано, че в предприятието  се спазват всички противоепидемични мерки. Ангелкова подчерта, че опазване на здравето на хората и жизнеността на българската икономика са приоритети на правителството, тъй като работещата икономика гарантира работни места и ефективна здравна и социална политика. Областният координатор на ГЕРБ открои възможностите за подкрепа на бизнеса в условията на световна пандемия като акцентира, че планът на правителството на премиера  Борисов  за преодоляване на икономическите последици от кризата са синхронизирани с мерките за защита на здравето на хората.

„В усложнената ситуация усилията ни са насочени към създаване на ефективни мерки, които да улеснят дейността на предприемачите в България. 1,3 млрд. лева стигнаха до компаниите чрез мерките, които изготви правителството. Държавата и местната власт ще продължат да работят съвместно с бизнеса, вслушвайки се в препоръките на хората, които създават работни места“, допълни Николина Ангелкова.

< Назад