16.03.2021

Невена Минева, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС: Подобряването на водоснабдяването в Севлиево и селата остава водещ приоритет

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС в габровска област Невена Минева и Павлин Ганчев се срещнаха с жителите на севлиевското село Добромирка. Подобряване на водоснабдяването в севлиевските села, благодарение на стартиралия етап от подмяната на източния водопроводен клон беше основната тема на разговор с тях. Невена Минева представи постигнатото до момента за решаване на проблема с водоснабдяването в севлиевска община, който стана приоритетен за държавата и правителството осигури средства за поетапното му преодоляване.

„Досега със средства от държавата е извършена подмяна на половината довеждащ водопровод до ПСПВ Стоките, увеличен е и капацитетът на помпените станции в град Севлиево. Знаете, че с подкрепата на държавата селата в ляво на пътя Габрово-Севлиево вече се водоснабдяват от габровския язовир и не черпят вода от севлиевския водопровод, което също е стъпка към подобряване на водоснабдяването на територията на община Севлиево. В края на миналата година бяха осигурени допълнителни средства, с които започна подмяната на етернитовия водопровод от Стоките към село Буря, много важна част от проекта, която ще подобри водоснабдяването в севлиевските села”, обясни Невена Минева. 

С жителите на селото кандидатите разговаряха и за предприетите мерки за повишаване на доходите - заплати и пенсии, и че усилията в тази посока ще продължат.

< Назад