28.04.2015

Народният представител от ГЕРБ –Велико Търново Клавдия Ганчева проведе приемен ден за граждани в Елена

Многобройни срещи проведе в понеделник депутатът от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева в град Елена, където организира приемна за жители на общината.

Производители на мед от региона потърсиха съдействие от народния представител. Пчеларите обясниха, че доскоро са работили с лицензирана фирма, чрез която са получавали субсидиите си. Фирмата обаче се е преместила и в момента частните производители, които нямат лиценз, не могат да се възползват от помощта.

Съдействие за отпускане на целеви средства от МОН за СОУ „Ив. Момчилов“ обеща Клавдия Ганчева, която ще внесе в министерството писмо с такова искане. Средствата са необходими за отопление на училището през идващия зимен сезон. По спечелен проект сградата предстои да бъде напълно санирана и въпросът с отоплението ще бъде решен, но това няма да се случи преди предстоящата зима.

Особено актуален за Еленско проблем бе поставен в депутатската приемна. Става дума за държавна помощ, разпределяна чрез Централните кооперативни съюзи и благодарение на която фирми доставят хранителни стоки от първа необходимост в населени места с малобройно население. Без такова подпомагане продуктите биха стигали до отдалечените селца и махали на много високи цени. Две такива фирми работят на територията на община Елена, обясниха в приемната на инж. Ганчева. За последно обаче те са получавали пари през декември миналата година, като народният представител се ангажира да провери как през тази година средствата ще стигат до фирмите. В община Елена има почти 130 населени места и дейността на въпросните компании е много важна за хората там.

Още редица въпроси бяха поставени пред Клавдия Ганчева, която след приемната си проведе среща и с членовете на еленския пенсионерски клуб, при които отиде на място. Повече от час тя и домакините й говориха за инфраструктурата, за приемането на Закон за възрастните хора, за програмите за временна заетост..

Среща със симпатизанти и членове на ГЕРБ от Елена проведе депутатът Ганчева в края на деня в понеделник.

< Назад