20.04.2015

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Здравко Димитров подкрепи бягането за здраве на Гребната база

Народният представител от ПП ГЕРБ-Пловдив област Здравко Димитров даде старт на бягането за здраве на Гребната база. Вече близо година на гребния канал всяка неделя от 9.00 часа се провежда любителско бягане. То е организирано от движението „Пловдив бяга”. Бягането е абсолютно безплатно за всички участници и е по предварително маркирано трасе. Всеки, който има желание, независимо от пол, възраст и положение в обществото, може да се включи. Инициативата няма състезателен характер, а се прави за здрав дух и тяло.

 

За да популяризират идеята от „Пловдив бяга“ канят известни бивши и настоящи спортисти, които да привлечат хората към инициативата. Тази неделя бившият баскетболист Здравко Димитров бе водачът на групата. Преди него на старта на бягането са заставали Йордан Йовчев и Ива Пранджева.

 

„Като спортист, като състезател, знам колко е важно да имаме спортна култура, както и  това, че е добре ежедневно да имаме физическо натоварване, за да бъдем по-здрави. За това винаги подкрепям подобни инициативи, свързани със спорта. Пожелавам на всички, които се включват в бягането да не се отказват от първия път, а да продължат. Защото с активното бягане инвестираме в нашето здраве”, каза преди старта на бягането Здравко Димитров.

 

За участниците в бягането има и награди, осигурени от спонсори, които се раздават на лотариен принцип. В инициативата няма победители и победени. Важно е участието. Награда за участник, бягал три поредни недели и избран чрез томбола, осигури и Здравко Димитров. Той  закупи и предостави  велосипед за късметлията.  Цел и амбиция  на организаторите е да популяризират бягането, да привлекат нови съмишленици, да накарат хората да спортуват и да живеят по-здравословно.

 

 

< Назад