04.06.2015

Народният представител от ГЕРБ Дончо Баксанов и областният координатор на партията Найден Шопов бяха гости на празника на с. Динката

Народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов и областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов бяха официални гости на празника на с. Динката, общ. Лесичово.

Денят бе избран и за откриване на обновеното читалище „Пробуда 1914” в населеното място. Сградата е изцяло ремонтирана и обзаведена с нови мебели, каза кметът на община Лесичово от ГЕРБ Серьожа Лазаров. Това е третият завършен проект за обновяване на читалищни сгради в общината, а стойността му надхвърля 1 милион лева, добави кметът.

Д-р Дончо Баксанов поздрави ръководството на община Лесичово за успешната реализация на поредния проект и пожела на жителите и гостите на с. Динката да бъдат здрави и да пазят буден българския дух, като развиват читалищната дейност. Читалищата са уникално българско явление, създадено през Възраждането и съхранено до днес. Тези културни средища са давали възможност на нашите предци да се срещнат с литературата и  с театъра, разширявали са кръгозора на хората и по този начин са помагали да се осъзнаем като неотменима част от европейския културен живот, отбеляза още д-р Баксанов.

Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов посочи,  че Лесичово може да бъде пример за това как в малка община, благодарение на работата по проекти, може да се привличат средства и да се подобрява не само обликът на населените места, но и да е жив  общественият и културният живот.

 

< Назад