14.05.2019

Народният представител Емилия Милкова беше гост на Националната библиотечна седмица

Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ и дългогодишен директор на варненската библиотека Емилия Милкова представлява парламентарната комисия по културата и медиите по време на Националната библиотечна седмица.

За 14-та поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация е организатор на застъпническата кампания „Национална библиотечна седмица”, която включва редица прояви в цялата страна. Официалното откриване се състоя в Софийската градска художествена галерия.

Специален гост на събитието бе Артур Шелекенс, директор на Асоциацията на обществените библиотеки в Кралство Нидерландия.

„Библиотеките вече са припознат партньор не само от гражданите, а и от местните власти, политическите лидери, обществените организации. Стъпка по стъпка вървим и към промени в законодателната рамка, свързана с развитието на библиотечното дело в България”, заяви Емилия Милкова при откриването на събитието. Тя поздрави библиотечната колегия и всички участници по случай 11 май - Деня на библиотекаря, и Националната библиотечна седмица от името на председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. Варненският депутат поздрави специално и номинираните и получилите Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018 г.

 

< Назад