13.05.2019

Народните представители Светлана Ангелова и Андриан Райков присъстваха на откриването на иновативно младежко експо в Русе

Народните представители от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова и Андриан Райков присъстваха на откриването на 21-вите майски празници на науката и IV-то иновативно младежко ЕКСПО в РУ „Ангел Кънчев“. Събитието бе открито от ректора на РУ „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. Дтн DHC Mult инж. Христо Белоев в присъствието на председателя на Общото събрание на РУ Велизара Пенчева, заместник областите управители Свилен Иванов и Валентин Колев, кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Инициативата се провежда от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, под егидата на Министъра на образованието и науката на България.

Депутатите се запознаха с част от международните участници от Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, които представят своите продукти. Ангелова и Райков разгледаха щандовете на близо 40 екипа от институти на БАН, университети и гимназии са включени в проявата в Канев център. Участниците са български и европейски стартиращи фирми, студенти по предприемачество в магистърски програми; носители на награди за бизнес планове; студентски клубове и лаборатории, клубове от средни училища, които показват нов и продукти, идеи или услуги.

ЕКСПО беше съпътствано и от събитието от финалния етап от Студентската научна сесия "Best Paper Crystal Prize", където се представят най-добрите доклади по секции. Второто паралелно събитие е дискусионен форум "Световно кафене: Диалози за образованието".

 

 

 

 

< Назад