21.04.2019

Народните представители Ивелина Василева и Диана Саватева присъстваха на откриване на Мотосезон 2019 в Бургас

Стотици мотористи от клубове от цялата страна се събраха на Морска гара в Бургас, за да дадат старт на Мотосезон 2019. Сред организаторите са клубът Hooligans MC, подкрепиха ги и останалите бургаски клубове. Сред гостите на събитието бяха и народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева и Диана Саватева. Те поздравиха участниците в зрелищното мероприятие и разговаряха с Румен Люцканов от клуб „Black sea Hooligans", който им сподели детайли от дейността на клуба и други инициативи, свързани с мотосезона. Бургаските депутати бяха придружени от общинския съветник от ГЕРБ Стефан Колев, който е председателят на МК "Морски кончета". Съвсем наскоро той входира предложение в Бургас да бъде обособен първия в България паркинг за мотори.

„Впечатляващо е да видиш толкова сплотена и дисциплинирана общност, която спазва определените в клубовете ред и принципни. Пожелавам на всички толерантност на пътя, вълнуващ сезон и безопасни приключения с мотори по родните и чужди пътища“, коментира Ивелина Василева. Тя и колегата й Саватева изгледаха традиционното шествие на мотористите, което премина през града с отправна точка Морска гара.

Малко по-късно същия ден народните представители уважиха изпълнителите в Пролетния концерт на пенсионерските клубове в Бургас. Събитието бе посветено на Лазаровден, а Ивелина Василева и Диана Саватева аплодираха част от изпълнителите. Те споделиха пред бургаските депутати, че дълго са се подготвяли с репетиции за концерта и благодариха за присъствието им като жест на внимание. Някои от съставите бяха избрали и автентични народни носии за празника.

Бургаските депутати присъстваха и на съвместен хоров концерт в изложбена зала на НХА - Бургас в Магазия 1. В него взеха участие детски хор "Милка Стоева" при МКЦ и академичен хор "Света Параскева" към НХА. Това е вторият концерт, организиран по повод националната инициатива на Български хоров съюз "България пее".

 

 

< Назад