28.08.2016

Народните представител Пламен Нунев и Светлана Ангелова получиха специални плакети при откриването на петия международен фолклорен фестивал «Сандрово пее и танцува»

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова полечиха специални мемориални плакети при откриването на петия международен фолклорен фестивал «Сандрово пее и танцува».

„За пореден път това красиво населено място от Община Русе е сцена за изява на множество талантливи деца, младежи и възрастни самодейци в областта на българското народно песенно, инструментално и танцово изкуство. Оценяваме високо тяхната работа и голям ентусиазъм, с който се включват в новото начинание, чиито начало положиха преди няколко години родолюбци като г-н Стоилов, настоятелството на народно читалище "Васил Левски" - Сандрово и клуб по български народни хора "Сандровче". Приветстваме художествените ръководители, които с всеотдайност, любов и професионализъм разкриват пред младите поколения красотата на българския фолклор. Радваме се, че регионалното събитие се превърна в ежегоден празник на неповторимата ни самобитност и народност, в триумф на красота, багри и ритми, сътворен от даровити и темпераментни следовници на българския дух. Такива прояви запазват и обогатяват уникалното ни народно  творчество, което ни прави горди, че сме българи“, се казва в поздравителния адрес предаден на кмета на Сандрово Божидар Стоилов от народните представители.

На събитието присъстваха още зам. областният управител на Област Русе Станимир Станчев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, кметове на кметства от Община Русе и гости на фестивала. Кметът на Община Русе поздрави всички жители и гости на селото и им пожела невероятни емоции, здраве, радостни мигове на петия фолклорен фестивал.


Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, политическа партия ГЕРБ, Кметство Сандрово, Народно читалище „Васил Левски – 1928 г.“ – с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на семейство Здравка и Валентин Йорданови.
В тазгодишното издание се включиха около 450 участника на различна възраст от над 45 групи. Фестивалът не е със състезателен характер. Целта е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на страната, с което да се стимулира интереса и любовта на поколението към фолклорното наследство.
Организаторите на фестивала бяха поканили гост – изпълнител – оркестър „Плам“, който в обедната пауза изнесе богата концертна програма.

< Назад