22.04.2015

Народни представители от ГЕРБ-София обсъдиха актуални проблеми с жители на квартал „Требич“

Народният представител от ГЕРБ-София и председател на парламентарната Комисия по околна среда и води Станислав Иванов се срещна с жители на квартал „Требич“. На срещата присъстваха депутатът от ГЕРБ-София Анна Александрова, кметът на район „Надежда“ Димитър Димов и общинският съветник Таня Георгиева.

Акцент на срещата бе проблемът на жителите на Требич с канализацията. Станислав Иванов посочи, че по новата оперативна програма трябва да се изготви т.нар. регионално прединвестиционно проучване (РПИП). По думите му, в проучването ще бъде обследвана цялата територия на София, като ще се разгледат възможни решения за конкретните казуси. „Проектът за канализацията на Требич е подготвен през 2012 година – при първото правителство на премиера Бойко Борисов, но поради спирането на Оперативна програма „Околна среда“ по времето на кабинета „Орешарски“ реализацията на проекта е спряна“, подчерта Иванов.

По време на разговора бяха поставени и транспортни въпроси, касаещи искането на жителите на Требич за реорганизация на линиите на масовия градски транспорт, за да стане той довеждащ до линиите на метрото. Днес предстои среща между депутатите от ГЕРБ-София, кмета на район „Надежда“ Димитър Димов и общинския съветник Таня Георгиева с представители на Дирекция „Транспорт“ и общински съветници от транспортната комисия в Столична община, на която да бъде обсъдена възможността за поисканата реорганизация на линиите на масовия градски транспорт в Требич.

< Назад