26.09.2018

Младежи от ГЕРБ – София област посетиха Европейския парламент по покана на евродепутата Андрей Ковачев

По покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП в ЕП Андрей Ковачев, представители на младежката структура на ГЕРБ в София област посетиха Европейския парламент в Брюксел. Заедно с младежите бе и областният координатор на МГЕРБ - София област и Народен представител Васил Цветков.

Преди да започне лекцията на Андрей Ковачев, на младежите бе представена кратка презентация за работата на ЕП. На нея бяха разяснени какви са политиките на ЕС, как се вземат решения, какво представляват договорите на ЕС, какви са регламентите и как се прилагат.

След като приключи презентацията започна и лекцията на д-р Ковачев, в която той засегна темите за:  Виктор Орбан и неговата политика, Брекзит и процеса по присъединяването на България към еврозоната.

На лекцията присъства и председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който по-рано през същия ден бе избран единодушно от всички държави-членки на Европейския парламент за постоянен представител в Управителния съвет на Европол от Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на агенцията.

< Назад