19.04.2019

Милко Младенов: Имам още много работа в „Люлин” и затова през есента отново ще потърся доверието на гражданите

Формулата за кметския успех е себеотдаване и добър екип. Това заяви кметът на Люлин от ПП ГЕРБ Милко Младенов в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”. Той добави, че е готов да брани Люлин всячески и много присърце взима аналогиите, които едва ли не дискриминират „Люлин”, като квартала с ниско образовани хора и малките доходи. „Не считам, че това е така, мисля, че е привилегия да се живее в „Люлин” и това в бъдеще ще бъде показано, като инвестираме в инфраструктурата”, подчерта Младенов.  Той каза, че все още не си е свършил работата докрай и точно по тази причина смята да потърси доверието на гражданите още веднъж.

Младенов добави, че основните приоритети са инфраструктурните проекти, основно образователната инфраструктура. Кметът подчерта, че един от важните проекти, който иска да се случи е отварянето на западна порта към „Западен парк”, тоест физически „Люлин” да има достъп до парка.

Милко Младенов добави, че са успели да запазят междублоковите пространства. “В момента се изпълнява трети етап на канализацията по булевард „Сливница”. Има множество елементи на пътната инфраструктура, които са компрометирани и постепенно те се поправят“, каза кметът.

Милко Младенов каза, че цената на кметския успях е себеотдаване, много време, което в повечето случаи не стига и малко жертви от страна на личния живот и самокритика.

Кметът обясни, че в „Люлин” има зона, която не е много позната на хората, това е промишлената зона, която се намира в „Обеля”, но е част от община „Люлин”. Тя генерира годишен оборот от 500 милиона евро. Правят се срещи с бизнеса и те споделят, че искат да имат по-бързо административно обслужване. По този повод през последната година са пуснати повече от 30 електронни услуги.

Градоначалникът беше категоричен, че единствено с помощта на екипа е възможно да се постигнат успехите, а сам човек не може да свърши цялата работа.

Според  Милко Младенов без Столична община всеки един район ще изпадне в абсолютна дисфункция. Още повече, че бюджетите се разпределят балансирано.

Кметът обясни, че „Люлин” е един от най-урбанизираните райони в София. „В него има всичко, което е необходимо за социалната и икономическата среда за един модерен град!”, завърши Милко Младенов.

< Назад