10.06.2016

Майки на деца с увреждания потърсиха съдействие от народния представител д-р Дончо Баксанов

Народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов се срещна по време на приемния си ден с майки на деца с увреждания от Пазарджик.

Пред депутата те изразиха своето притеснение  от  новия формат на програма „Личен асистент”, защото тя отрежда родителят да полага грижи като асистент  на детето си само по 2 часа дневно.

Д-р Баксанов пое ангажимент да провери как са разпределени средствата по програмата в общината и има ли възможност да се получат допълнителни средства за увеличаване на броя на часовете.  Програмата “Личен асистент" е на социалното министерство, осъществява се съвместно с общините, а финансирането идва по европейски фондове, обясни народният представител. Всяка община индивидуално кандидатства по проекта и разпределя часовете и хората, които трябва да бъдат назначени по програмата. Дончо  Баксанов припомни още, че близо 6 милиона лева по схемата “Независим живот“ ще бъдат насочени от министерството допълнително към общините, в които има най-голяма потребност от лични и социални асистенти и домашни помощници.

Пред  народния представител граждани от Пазарджишко поставиха още своите  проблеми, свързани с липсата на заетост и трудностите при намиране на работа.

 

< Назад