20.10.2020

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев откри нов рентгенов апарат в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

        Кметът на Дупница инж. Методи Чимев и прокуристът на Общинската болница Мария Иванова официално прерязаха лентата на обновеното помещение с новозакупения рентген в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

        На церемонията по откриване и тържествения освет присъстваха също народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев, общински съветници от ПП ГЕРБ, лекари и персоналът на лечебното заведение.

        „Придобивката е много ценна за всички жители на община Дупница. МБАЛ "Св. Иван Рилски" със своя екип от професионалисти вече се превръща във водещо болнично заведение в Югозападна България. И причината за това е на персонала“, заяви по време на откриването кметът на Дупница инж. Чимев. „Благодаря ви за грижите, които полагат за своите пациенти, особено в тези времена, както и за неимоверните усилия, които ви коства това. Както и досега, заявявам го отново най-отговорно, че МБАЛ "Св. Иван Рилски" винаги може да разчита на подкрепа от кмет и общинско ръководство, както сме го правили, правим и ще продължим да правим“, посочи още Методи Чимев.

        Новият рентген е закупен на лизинг за около 109 хиляди лева, което включва монтажа и демонтажа на стария апарат. „Рентгенът е съвсем нов, произведен е през месец април тази година“, заяви прокуристът на болницата Мария Иванова. Тя обясни, че апаратът е монтиран на партера, за да се улесни достъпът на пациенти и да не се налага да се качват на втория етаж без асансьор, както е било досега. На входа на болничното заведение е извършен и освежаващ ремонт.

 

< Назад