23.09.2022

Кандидати за народни представители на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район: Ще работим за изграждане на индустриална зона в Чирпан

Областната предизборна шатра на ГЕРБ - СДС в Старозагорски район беше разположена на 23 септември в центъра на Чирпан. Кандидатите за народни представители на коалицията - Маноил Манев, арх. Мартин Паскалев, Иван Станчев, Александър Кьосев, Анастасия Гидикова, Емил Трифонов и Радослав Георгиев, разговаряха с много жители на общината.
„Имаме конкретни и реално изпълними спешни мерки за намаляване на инфлацията до края на годината и спад с до 1 лев на цената на горивата. Ще продължим и през 2023 г. да компенсираме бизнеса, публичните институции и земеделски производители за цените на електрическата енергия и природния газ“, отговори Маноил Манев на най-често задаваните въпроси.
Жителите на Чирпан не се възползваха от Националната програма за саниране на жилища, но осъзнават безспорните ползи от нея. „Ще я възстановим и тя ще бъде напълно безплатна. Средствата в размер на близо 1,2 млрд. лева ще бъдат осигурени от Плана за възстановяване и устойчивост“,  подчерта арх. Мартин Паскалев.
„Благодарение на ГЕРБ – СДС и в последното Народното събрание бяха гласувани допълнително 300 млн. лв. за подкрепа на земеделските стопани за компенсиране на последствията от войната в Украйна. Ще приложим конкретни мерки за административно облекчаване на дейността им. В подкрепа на доходите на стопаните и в полза на потребителите ще приложим нов подход при прилагането на ДДС за земеделски суровини и храни”, посочи част от приоритетите в сектор „Земеделие“ Анастасия Гидикова.
Иван Станчев, който е и председател на Общинския съвет на Чирпан, посочи приоритетите на ГЕРБ – СДС за общината. „Окончателно ще бъде придобит теренът на бившето военно поделение с цел изграждане на индустриална зона с цел привличане на инвеститори. Важни за хората са ремонтът на пътя Чирпан – Братя Даскалови, до границата на община Братя Даскалови, както и на стария път за Стара Загора, от пресечката за магистрала Тракия до с. Плодовитово. Твърдо се ангажираме да съдействаме за промяна на категоризацията на Чирпан, за да се намали данъчната оценка на имотите“,  каза Иван Станчев.

< Назад