13.03.2023

Кандидатът за народен представител Даниела Савеклиева: Нашата кампания е позитивна, но опонентите ни търсят сблъсък и противопоставяне

Нашата кампания отново е позитивна, очи в очи с хората, за да чуем вашите проблеми и да дадем решения. Нашите опоненти обаче търсят сблъсък и тежко противопоставяне. Това заяви в Благоевград на среща с учители втората в листата на ГЕРБ-СДС за Първи МИР Даниела Савеклиева.

„В Благоевград станахме свидетели на нещо грозно и пошло. Обявилите себе си за добрите сили, умните и красивите си позволиха в центъра на града да размахват пистолет, да го насочват към статуя на Бойко Борисов. Към кого ще го насочат утре? Категорично се противопоставяме на това, а всеки сам ще направи избор между това поведение и всичко направено от ГЕРБ през годините”, коментира Даниела Савеклиева, втора в листата на ГЕРБ-СДС .

Тя подчерта, че по време на управлението на правителствата на Бойко Борисов България се развиваше във възходяща тенденци,  но през последните две години не се строи, няма евросредства. „Сега има галопиращата инфлация, високи цени на всички стоки и обедняване на българските граждани. Доверете ни се с номер 2 в бюлетината, за да върнем нормалността и стабилността в страната ни”, призова Даниела Савеклиева.

„Разбираме значението на образованието и затова то остава основен наш приоритет”, заяви Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС.

„Първата ни среща с професионалната общност е с вас, учителите, заради вашия значим приност и присъствие за бъдещето на страната ни. Нашето виждане е, че при редовен кабинет от 4 г. в края на мандата на едно нормално правителство ще увеличим брутния вътрешен продукти и за образование ще се отделя повече”, заяви Росен Желязков.

Той подчерта, че ГЕРБ-СДС поем ангажимент средната учителска заплата да е 125% от средната заплата за страната, която да достигне 3000 лв.

„Предвиждаме промени  в учебните програми, много средства в учителската инфраструктура. Това може да стане, ако има редовно правителство”, коментира Желязков.

По думите му в момента усещането е, че тези избори няма да решат дилемата и избирателната активност ще падне до около 30%.

„Нашият призив към вас е просто да гласувате. Не позволявайте апатията да вземе връх. Апатията няма да направи политиците отговорни”, каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област.

В срещата участва и областният координатор на ГЕРБ за Благоевградска област и евродепутат Андрей Новаков.

< Назад