24.10.2023

Жителите на кв. „Чолаковци“: „Кметът трябва да решава проблеми, не само ги констатира“

Даниел Панов е доказал, че взима верните решения

 

Даниел Панов е доказал, че може да решава проблемите и да управлява труден град като Велико Търново, споделиха хората в кв. „Чолаковци“, които повече от час разговаряха по актуални въпроси с кандидата на ГЕРБ. Великотърновци бяха категорични: Проблеми има във всеки град, особено при тази несигурност, в която живеем. Всички виждаме трудностите и проблемите, но не всеки има достатъчно решимост, за да ги решава.

Предстоящата идната година генерална оптимизация на градския транспорт бе сред основните теми. Панов призова жителите на квартал „Чолаковци” да бъдат активни, като се включат в анкетата за новата транспортна схема на Велико Търново. Това е първата и много важна стъпка, за да бъдат взети предвид нагласите и навиците на хората за пътувания и да бъде направена пълна и реална картина на пътникопотока – и като маршрути, и като интервали на движение.

През последните три мандата в „Чолаковци” бе изградена и ремонтирана голяма част от уличната мрежа и тротоарите. За съжаление, спрените проекти през последните две години и отсъствието на държавата, забавиха рехабилитацията на останалата част от инфраструктурата в квартала.

Гордост за квартала е Средно училище „Владимир Комаров”, в което през последните години има двойно увеличение на учениците. Най-новата придобивка на училището е технологичният център „Автоматизирани системи“ , който беше открит преди няколко месеца. Във великотърновското училище беше изградена и единствената в страната хибридна ветро-соларна система за захранване на осветителната мрежа на кабинетите на първия етаж. С подкрепата на Общината от тази година в СУ „В. Комаров” беше разкрита нова специалност „Сътрудник социални дейности”, което е изключително важно за още по-доброто обезпечаване с кадри на социалните услуги във Велико Търново и региона.

Родителите на деца от квартала благодариха на Панов и екипа му за изградените детски площадки и места за игра на децата и призоваха всички да пазят направеното, защото често съоръженията се съсипват от вандалски прояви.

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Венцислав Спирдонов, Драгомир Йосифов, Йордан Цветанов, Георги Недев, Красимир Йорданов, Камен Илиев, Жельо Желев.

< Назад