21.04.2018

Жени ГЕРБ-Люлин с инициатива по случай Международния ден на здравето и Международния ден на медицинската сестра

Структурата на Жени ГЕРБ-Люлин организира доброволческа кампания на здравна тематика, която се проведе под патронажа на Жени ГЕРБ - София. Инициативата е посветена на Международния ден на здравето и на Международния ден на медицинската сестра. Бяха изнесени лекции от Христина Братанова и Филиз Алендарова относно съвременното лечение на хора, страдащи от множествена склероза и аутизъм.

В информационните беседи беше представена информация за здравословното хранене и за двигателната активност на възрастни хора и лица с увреждания по програма WHOLE на германския университет в гр. Мюнстер. По време на събитието имаше открита приемна, където гражданите на район „Люлин“ имаха възможност да получат актуална информация за тяхното здравословно състояние (артериално кръвно налягане, пулс и кръвна захар).

Мероприятието бе подкрепено и от дамската структура на Жени ГЕРБ в район „Сердика“. Полезната инициатива събра много жители на „Люлин“, както и възрастни хора от клуба на пенсионера на територията на общината.

 

< Назад