23.11.2017

Жени ГЕРБ – Добрич гостуваха на откриването на изложба „Творчески трепети“

Дамите от Жени ГЕРБ-Добрич присъстваха на откриването на изложба в областния цецнтър на тема „Творчески трепети”, посветена на хармонията в екипната работа.

Творбите са изпълнени с техниките „рисуване по номера“ и „диамантени гоблени“, които изискват много търпение, отношение към детайла и ювелирна работа. Те са особено популярни в чужбина като хоби и терапия, която възстановява човек, прави го щастлив, хармоничен, емоционален, сподели Ненова.

Решението дошло в края на миналата учебна година, когато всички от екипа на центъра били достатъчно уморени, но пък готови да се изправят пред ново предизвикателство. Така, през лятната ваканция се отдали на новото си занимание, а като резултат се получили множество творби, в които специалистите от Регионален център са вложили цяла палитра от емоции.

Произведенията им могат да се видят в подредената изложба. Направен е и кът на емоциите, където всеки е споделил – в дума, изречение или по друг начин, своето усещане от досега с новото занимание.  По този начин, чрез ново хоби, сме открили начин да пресъздаваме  своите цветни емоции, споделят авторите.

 

< Назад